Ден на Европейските езици в Казанлък

cover

 

От 2001 г. насам 26 септември е посветен на честването на европейските езици. Европа разполага с истинско езиково съкровище: 23 официални езика и повече от 60 местни общности, които говорят на регионален или малцинствен език, а също и езиците, на които говорят гражданите с произход от други държави и континенти. С цел да насочат вниманието към това огромно езиково богатство, Европейският съюз и Съветът на Европа поставиха начало през декември 2001 г. на инициативата Европейски ден на езиците.

продължава>
 

Детска Dance студия “Дебют” при НЧ ”Възродена искра – 2000”

От 1 октомври стартира DANCE студия при НЧ “Възродена Искра-2000”  с ръководители Алла и Юлиана Ангелови.

продължава>
 

Хор “Севтополис” при НЧ „Възродена искра – 2000” очарова гръцката публика

 


От 17 до 22 септември в Паралия - Гърция се проведоха Втори Международен хоров фестивал и Международен музикален и танцов фестивал „Музика и море”.

продължава>
 

Пореден успех за възпитаник на школа „Ренина” при НЧ „Възродена Искра – 2000”

„Малкият зограф” Борис Иванов Иванов спечели бронзов медал със своята рисунка „Бухал” на Първия световен конкурс за детска рисунка на тема „Зелена планета” – Банско 2013 г.

продължава>
 

Международно признание в Италия за Весела Паунова и нейната учителка г-жа Мариана Мъгева от НЧ,,Възродена Искра - 2000”

Под мотото ,,За чисто небе и спокойно бъдеще” се проведе Шестото издание на традиционния  международен фестивал за  музикално и танцово изкуство за деца и младежи,,Орфей в Италия” в Лидо ди Иезоло от 10.09-14.09.2013г.

продължава>
 

Лятната занималня при НЧ „Възродена Искра – 2000” приключи с обещания за нови срещи

На 30 август 2013 год. приключиха летните забавления на децата от лятната занималня при НЧ „Възродена искра – 2000”. За трета поредна година малчуганите имаха възможността да играят, да творят и да се обучават.

продължава>
 

НЧ “Възродена Искра – 2000” работи по проект в село Белица

25 младежи от пет държави се събраха в село Белица, община Трявна, на младежкия обмен „Повикът на дивото”. Проектът е финансиран от програмата „Младежта в действие”, като домакин на проявата бе  НЧ „Възродена Искра- 2000”.

продължава>
 


Страница 55 от 72

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
01 НОВИНИ