Важно:

    "Награждаването от Регионален конкурс за детска рисунка "Долината на розата и тракийските царе" ще се проведе на 01 юни от 17:00 в НЧ "Възродена Искра - 2000"

    ВХОД

     

      

Нови награди за певиците от школата за забавна песен при НЧ „Възродена Искра – 2000“

Певиците от школата за забавна песен с вокален педагог Мариана Мъгева при НЧ „Възродена Искра – 2000“  спечелиха  четири нови награди  от Тринадесетото издание на Международният фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите“.

Фестивалът се проведе на 20 – 22 октомври  в София и е под патронажа на Министерството на културата и Столична община.

Организатори на събитието са НЧ „Св. Св. Кирил и Методий  1924“ и Арт компания „Нови звезди“.

Стефани Калчева се представи отлично с песен от мюзикъла „Don’t rain on my parade“ и българската песен „Прошепнати мечти“, които й донесоха първо място, златен медал  и Специална награда на Съюза на народните читалищата в България.

Международното жури с председател Етиен Леви – България, Микеле Пома – Италия, Дария Пескова – Русия, Филип Стевановски – Македония и др. имаше трудната задача да оцени таланта на деца от България, Италия, Македония и Русия.

В категория  поп музика, която беше най – многобройна, Рени Петрова и Весела Паунова показаха своите певчески умения и станаха носители на трети места бронзови медали в групата на 12 – 14 годишните.

Тази година Стефани получава втори златен медал от Международен конкурс, предишното й отличие е от Лорет де мар – Испания през месец юли.

С много любов и радост  момичетата ще продължават да пеят и радват публиката, а конкурсите  са предизвикателството да вървят напред в необятния свят на музиката.

 

 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
Нови награди за певиците от школата за забавна песен при НЧ „Възродена Искра – 2000“