Италиански хореограф гостува на БТЦ „Грация”

На 15 декември БТЦ „Грация” с любезното съдействието на НЧ „Възродена Искра – 2000” и БФСТД - София посрещна гост хореографа Паоло Лонди, директор на Арт – Компания “Pescara Dance Festival”, преподавател по танцов театър и съвременен танц, за да проведе танцов семинар.

Учил е  в „Rudra Bejarst`s school” и е работил за Бостънския балет, балет „Сан Франциско” и други. Създател хореографията за шоуто „Dedalo”  заедно с великия американски хореограф Робърт Норт. Понастоящем се нарежда сред най-големите италиански хореографи на съвременния танц и има много награди за постижения в кариерата си, включително наградата “Rome” и „Michelangelo”. Негови хореографии присъстват в репертоарите на компании в Гърция, Португалия, Чили, България, Мексико и Шотландия.
Паоло Лонди остана приятно изненадан от квалифицираната подготовка на възпитаниците на БТЦ „Грация и доброто ниво на обучение, което му даде възможност да надгради над заложеното в програмата на семинара. Ученичките в семинара получиха сертификати. Господин Лонди се довери на участничките в семинара и постави част от своята хореография с тях за Новогодишния концерт на 28 декември в гр. Пловдив, поканата за това събитие бе потвърдена и от председателя на БФСТД – г-жа Кремена Шопова.

 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
Италиански хореограф гостува на БТЦ „Грация”