НЧ „Възродена искра – 2000” и Представителен балетен ансамбъл “ Грация” ви канят на 30 годишен юбилей

На 17 декември 2012 г. от 18:30 часа във Военен клуб ще имате възможността да се докоснете до магическата красота на балетно-танцовото изкуство чрез Коледен спектакъл „Зимна приказка” с участието на възпитаниците на г-жи Алла и Юлиана Ангелови.

През 1982 г. на база балетната школа е сформиран Представителен балетен ансамбъл. Инициатор и организатор в създаването на балетната школа от нов тип и по-късно на представителния ансамбъл е опитната педагожка и хореограф, възпитаничка на днешния Московски университет по култура и изкуства Алла  Ангелова. Забележителната формация е  аплодирана в Полша, Русия - Мичуринск, Москва, Санкт-Петербург, Словакия, Франция, Китай, Македония, Германия.
Балерините от ансамбъла неведнъж са лауреати  от регионални, национални и международни фестивали и конкурси в страната и чужбина, носители на няколко „Гранд при” и Световната Купа в категория „Класически балет – малка група деца до 11 г.” на Световния IDO шампионат в гр. Франкфурт, Германия през 2012 г.
В юбилейната 2012 год. Представителен ансамбъл „Грация” завоюва 52 награди, от които  водещите солистки Светла Колева – 14 награди, Теодора Богданова – 13 награди и начинаещата солистка Михаела Белчева – 4 награди.
Хореографи – педагози г-жи Алла и Юлиана Ангелови са многократни носители на специални награди, Гранд при за авторски постановки и за висок професионализъм в педагогическата дейност.

 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
НЧ „Възродена искра – 2000” и Представителен балетен ансамбъл “ Грация” ви канят на 30 годишен юбилей